#HandUppFörEskilstuna

 

Stadsmission startar för andra året i rad en kampanj för att engagera Eskilstunas näringsliv i arbetet att skapa en medmänskligare stad, för alla. I år vill vi uppmärksamma matfattigdomen i Eskilstuna genom att låta bidragen gå till vår verksamhet Matlaget.

Så går kampanjen till
Eskilstuna Stadsmission utmanar Eskilstunas näringsliv att skänka 1 000 kr till Matlaget. De företag som antar utmaningen och skänker ett bidrag skickar i sin tur utmaningen vidare till minst tre företag vardera. Utmaningen sker genom en bild eller film på Facebook eller Instagram, beroende på var företaget har sin största publik. På så sätt skapar vi stor spridning i sociala kanaler.

Så här gör du för att delta:

  • Bidra med 1 000 kr till Swish 123 900 51 17 eller PG 90 05 11-7. Märk insättningen med ”Hand upp”.
  • Ta en bild eller filma dig själv där du utmanar tre andra företagare att vara med och bidra.
  • Lägg ut din bild eller film i dina sociala kanaler, så som Instagram, Facebook eller Linkedin. Till ditt inlägg använder du den text som finns längre ned på sidan – men kom ihåg att skriva dit namnen och tagga dem som du utmanar. På så sätt kommer personerna få en notis och se ditt inlägg.
  • Viktigt är att ni använder hashtagen #handuppförEskilstuna och att ni gör inlägget offentligt för att alla ska kunna se ditt inlägg.

Det här får du i gengäld
När du investerar i människor så är du med och bygger ett medmänskligare Eskilstuna, för alla. Faktum är att vi alla vinner på att gå från utanförskap till innanförskap och förbättra livssituationen för människor i utsatthet. Genom att du som företagare engagerar dig i eskilstunaborna investerar du för framtiden.

Alla företag som är med i kampanjen kommer att tackas i Eskilstuna Stadsmissions sociala kanaler. Företagens inlägg kommer att samlas (både bilder och rörligt) i en kortare film som publiceras i oktober. Inläggen från företagen kommer även att delas löpande i våra sociala kanaler. Därför är det extra viktigt att du som deltar använder vår hashtag #HandUppFörEskilstuna så att vi enkelt kan hitta ditt inlägg.

Därför lyfter vi Matlaget
Matlaget vänder sig till människor i ekonomisk utsatthet. De som har svårt att klara sin försörjning kan ansöka om medlemskap för att ta del av matstöd varje vecka samt andra insatser som ska underlätta vardagen och minska den ekonomiska stressen. Det kan handla om hjälp med planering och budgetering eller stöd kring näringslära och råvaror. Medlemskapet varar som längst i ett år och ska fungera som ett tillfälligt stöd på vägen tillbaka till en förbättrad livssituation.

I år har trycket på stadsmissionens verksamheter ökat, så även för Matlaget där antalet medlemmar ökat med 30% sedan 2019. Vi ser kampanjen som en möjlighet att uppmärksamma matfattigdom och bidra med resurser till Matlaget för att bättre kunna möta det ökade behovet.

 

Kopiera och klistra in den här texten i ditt inlägg!

Hand upp om du också vill investera i Eskilstuna! Jag tror på en mänskligare stad för alla, där inget barn ska behöva leva i matfattigdom. Därför är jag med och stöttar Eskilstuna Stadsmissions verksamhet Matlaget genom att bidra till att fylla kylskåpet för en barnfamilj i utsatthet.

Matlaget vänder sig till människor i ekonomisk utsatthet som har svårt att klara sin försörjning och äta sig mätta varje månad. Matlaget erbjuder matstöd och andra insatser för att minska den ekonomiska stressen, så som hjälp att planera måltider och budget. Under året har antalet medlemmar ökat med 30% och många av dem är ensamstående barnfamiljer.

Därför skänker jag 1 000 kr till Matlaget och utmanar Förnamn Efternamn företag 1, Förnamn Efternamn företag 2 och Förnamn Efternamn företag 3 att göra detsamma. Ge ditt bidrag och utmana ytterligare tre företag i dina sociala kanaler.

Så här gör du för att delta:

  • Bidra med 1 000 kr till Swish 123 900 51 17 eller PG 90 05 11-7. Märk insättningen med ”Hand upp”.
  • Ta en bild eller filma dig själv där du utmanar tre andra företagare att vara med och bidra.
  • Lägg ut din bild eller film på Instagram eller Facebook (gärna båda!). Till ditt inlägg använder du samma text som i det här inlägget – men kom ihåg att skriva dit namnen och tagga dem som du utmanar. På så sätt kommer personerna få en notis och se ditt inlägg.
  • Viktigt är att ni använder hashtagen #handuppförEskilstuna och att ni gör inlägget offentligt för att alla ska kunna se ditt inlägg.

Nu kör vi!

#handuppförEskilstuna #investeraimänniskor #matlaget #matfattigdom

Genom att delta i kampanjen godkänner jag att Eskilstuna Stadsmission har rätt att publicera mitt namn och bild.

Nyheter

Feltryck av bankgiro i givarbrev

  Ni är många Eskilstunabor som i dagarna fått hem ett brev ifrån oss på stadsmissionen. I brevet berättar vi om vårt arbete för barnfamiljer i [...]

Läs mer

Hemlöshetrapporten 2020

Sverige har inte haft en nationell strategi mot hemlöshet sedan 2009, trots att erfarenheter och forskning visar att statligt ansvarstagande är en nyckel [...]

Läs mer

Telefonlinje för ensamma äldre

  Många känner sig just nu ensamma och isolerade, inte minst äldre som tillhör riskgruppen för att drabbas av Covid-19.  Nu har vi öppnat en [...]

Läs mer

Julpartner 2020

  Tillsammans kan vi ge fler familjer i ekonomisk utsatthet möjlighet till en lite godare och hoppfullare jul. Som Julpartner 2020 bidrar du och ditt [...]

Läs mer
Fler nyheter