Google Translate
  • Svenska
  • العربية
  • English
  • Eesti
  • Suomalainen
  • Kurdî
  • فارسی
  • Soomaali
  • Español
  • Deutsch
Ge en gåva

”Tack vare Matlaget är jag skuldfri idag”

I julas fick ni höra Linas berättelse, den ensamstående trebarnsmamman som hamnade i en ohållbar ekonomisk situation efter att ha drabbats av utmattningssymptom. I den långa väntan på beslut om A-kassa vände hon sig till Matlaget för att få hjälp att klara sin försöjning och undvika skulder. Nu, ett halvår senare, har vi träffat Lina igen.

När Lina blev medlem i Matlaget hämtade hon matstöd varje vecka. Innehållet i kassen kunde variera och anpassades efter Lina och hennes familj. När dottern fyllde år och pengarna inte räckte till såg Matlaget till att skicka med ingredienser så hon kunde överraska familjen med hembakad tårta. Lina fick även med biobiljetter och presentkort så hon hade en present att ge.

Att inte behöva oroa sig för att pengarna ska räcka till mat eller att räkningar ska gå till Inkasso gav Lina utrymme till återhämtning. Med tiden började hon att må bättre.

Efter ett par månader lyckades hon slutföra sitt examensarbete som hon tagit en paus ifrån under sin sjukskrivning. Efter ytterligare en tid hade hon även skaffat sig ett extrajobb. När första lönen kom in på kontot i början av 2021 kunde hon äntligen avsluta sitt medlemskap i Matlaget.

”Tack vare det stöd jag fick från Matlaget är jag skuldfri och har en tro på framtiden. Det finns så många ensamstående i samma situation, och jag skulle gärna vilja engagera mig och starta en grupp där man kan träffas och stötta varandra, prata om rädslor och hjälpa varandra. Många gånger finns det en ambition att ta sig ur en situation, men man saknar kunskap och stöd att ta sig vidare”, säger Lina.

Idag studerar Lina vidare på masternivå och har precis tackat ja till ett spännande deltidsarbete. Mer än deltid vill hon inte arbeta med tanke på studierna.

”Jag har alltid tänkt att jag måste vara på ett visst sätt. Men det viktigaste jag lärt mig är att jag måste ta hand om mig själv för att kunna vara en bra mamma. Det är inte så lätt för någon som alltid vill vara bäst och som alltid kört på i full fart genom livet. Idag har jag blivit bättre på att ta emot hjälp och försöker leva mer balanserat och närvarande för att inte hamna i den situationen igen”, berättar Lina.

Johan Nordin, representant för kommunkoncernens sponsringsgrupp
”Vi vill bidra till Eskilstuna Stadsmissions viktiga arbete med att skapa en tryggare och mer inkluderande stad för alla.”
Våra huvudpartners
Skickar